субота, 18 листопада 2017 р.

Перевернутий яблучний пиріг



Високу форму для випікання з антипригарним покриттям змастити вершковим маслом, якщо форма неантипригарна, то потрібно на дно форми вкласти пергамент і все змастити вершковим маслом. Потім на дно форми дрібними шматочками розкласти 40 гр. вершкового масла і присипати двома- трьома столовими ложками цукру. Три-чотири яблука, в залежності від розміру форми розрізати на 12 частин та вийняти насіння, вкласти часточки яблука у форму, знов посипати цукром і двома чайними ложками кориці.

Замішуємо тісто для бісквіту, по такій технології, кількість яєць залежить від ємності форми,  на високу форму діаметром 21 см йде 4 яйця, і відповідно, 120 гр. цукру і 120 гр. борошна.

Заливаємо бісквітним тістом підготовлену форму з яблуками.

Ставимо на випікання на 40-60 хвилин при температурі 200 гр, слідкувати, щоб не пригорів верх, через 15 хвилин можна відкрити духовку і накрити бісквіт фольгою, це забезпечить бісквіт від пригорання, а  через 30 хвилин почати перевіряти готовність зубочисткою.

Вийняти бісквіт, щоб краще одійшов низ, форму на декілька хвилин поставити на вологий рушник, потім на форму покласти блюдо за розміром і перевернути.


Немає коментарів:

Дописати коментар