четвер, 28 вересня 2017 р.

Торт "Наполеон"



Торт диаметром 21 см


Інгредієнти: 

Коржі:
Борошно - 5 склянок (250 мл)
Вершкове масло - 400 гр
Яйця - 1 шт
Харчова сода - 1 ч. ложка
Оцет - 1 ст. ложка

Крем:
Яєчних жовтків - 6 шт
Цукор - 1,5 склянки (250 мл)
Молоко - 1 літр 
Борошно - 80 гр
Вершкове масло - 150 гр
Чернослив - 100-200 гр (за декілька днів дрібно порізати, покласти до герметичного посуду і
                                          залити смачним алкоголем (50 мл), періодично трясти ємність)

Приготування:

Коржі:
Борошно та вершкове масло подрібнити до стану дрібної крихти, зручно холодне масло терте на терці і пересипати мукою. В склянку (250 мл) вбити яйце, додати холодної води майже до повної склянки, добре розбовтати, додати соду та оцет, об'єднати борошно-масляну суміш поступово вливая цю рідину, використовуючи ніж обо скребок, запобігаючи нагріванню масла, і тільки в декілька рухів замісити тісто руками.  Тісто повинне вийти неоднорідним, зі шматочками нерозмішаного масла.
Тісто зважити, розділити на 12 однакових частин і сформувати з них кульки. Кульки покласти на блюдо в один шар, поставити в холодильник і добре охолодити.
Діставати по одній кульці тіста, розкатувати на столі, а потім на пергаменті в корж завтовшки 2 мм, неправильної форми до розміру з якого потім можна вирізати правильне коло диаметром 21 см. При випіканні корж збігається десь на 1-2 см в діаметрі, на це потрібно зважати при розкатуванні тіста. Перед випіканням корж наколоти виделкою щоб не роздувся і не репнув.
Випікати корж на пергаменті при температурі 200 гр. 5-10 хвилин. Дістати корж з духової шафи, але не знімати з пергаменту і швидко, поки корж гарячий, вирізати формою коло диаметром 21 см, обрізки коржа потім підуть на посипку.
Дати коржу трохи охолонути та затвердіти і тільки тоді перенести на блюдо. Так випекти всі коржі. 
Тісто на коржі розкатувати безпосередньо перед випіканням, щоб масло в тісті не розтануло до випікання!!!
Коли обрізки повністю охолонуть і затвердіють скласти їх у пакет і розкатати скалкою до середнього розміру крихт.


Крем:
Жовтки розтерти з цукром, додати борошно і поступово вливати молоко поки суміш по консистенції не стане як сметана.
Окремо закип'ятити залишок молока, зняти з вогню і дати охолонути одну хвилину. Включити слабкий вогонь, поставити нагріте молоко  і, безперервно  обережно помішуючи, тонкою цівкою,  додавати жовткову суміш. Продовжуючи обережно помішувати, постійно розмішуючи згустки крему довести всю масу до кипіння, доки на поверхні з'являтися  бульбашка, крем почне "дихати", проварити помішуючи ще 2 хв.
Зняти з вогню, перекласти в інший посуд, накрити крем харчовою плівкою впритул по всієї поверхні, щоб запобігти утворенню кірки. 
Як тільки крем охолоне до кімнатної температури, додати вершкове масло теж кімнатної температури та добре перемішати, можна додати ванільний екстракт або інші ароматизатори за смаком. 

Монтаж:
Покласти корж одразу на сервірувальне блюдо, бо коржі вберуть крем, стануть м'якими і торт неможливо буде перекласти. На один корж викладати 2-2,5 столові ложки крему, слідкувати щоб крему вистачило на всі коржі і на те, щоб кремом покрити весть торт зверху та з боків. На шостий або восьмий корж нанести крем, викласти пропитаний алкоголем чорнослив, знов змастити кремом і продовжувати складати торт.
Обсипати крем посипкою та прикрасити за смаком.


 Шаблони малюнків з шоколаду (ідеї малюнків і торти не мої):


Немає коментарів:

Дописати коментар