середа, 27 вересня 2017 р.

Торт "Медовик"


Торт диаметром 22 см.


Інгредієнти:

Коржі:
Яйця - 1,5 шт (одне збити и додати половину, або покласти 2 яйця)
Цукор - 230 гр
Масло вершкове - 165 гр
Мед - 95 гр
Сода харчова - 15 гр
Лимонна кислота - 4 гр
Борошно - 600 гр

Крем:
Вершки 33% - 200 гр
Сметана 20% (відваженої) - 350 гр
Цукрова пудра - 100 гр
Ром, амарето, інший духмяний смачний алкоголь - 2 ст. ложки

Приготування:

Коржі:
Яйця, цукор, мед, розм'якшене вершкове масло добре змішати, поставити на водяну баню і нагріти до 60 гр. (якщо немає градусника, то гріти до стану, коли при доторканні пальцем буде дуже гаряче), вимкнути вогонь, додати соду, лимонну кислоту та перемішати. Маса збільшиться в 3-4 рази, стане білою та пишною. В цю масу ввести муку та вимісити тісто, поки гаряче воно буде дуже м'яким та липким.
Зважити тісто, розділити на 8 рівних частин, припорошити мукою, з цих частин сформувати кульки, викласти їх на блюдо, поставити до холодильника хвилин на 15, після охолодження тісто вже не буде липким, хіба що трохи.
Діставати по одній кульці тіста, розкатувати на столі, при необхідності припорошити мукою, а потім на пергаменті корж неправильної форми до розміру з якого потім можна вирізати правильне коло диаметром 22 см. Перед випіканням корж наколоти виделкою щоб не роздувся і не репнув.
Випікати корж на пергаменті при температурі 180 гр. 5-10 хвилин до золотисто-медового кольору. Дістати корж з духової шафи, але не знімати з пергаменту і швидко, поки корж гарячий, вирізати формою коло диаметром 22 см, обрізки коржа потім підуть на посипку.
Дати коржу трохи охолонути та затвердіти і тільки тоді перенести на блюдо. Так випекти всі коржі.
Коли обрізки повністю охолонуть і затвердіють скласти їх у пакет і розкатати скалкою до середнього розміру крихт.


Крем:
Вершки заморозити до кірки на поверхні, збити до стійких піків, додати цукрову пудру і знов збити, потім додати сметану і алкоголь та збити декілька секунд.

Монтаж:
Покласти корж одразу на сервірувальне блюдо, бо коржі вберуть крем, стануть м'якими і торт неможливо буде перекласти. На один корж викладати 2-2,5 столові ложки крему, слідкувати щоб крему вистачило на всі коржі і на те, щоб кремом покрити весть торт зверху та з боків.
Обсипати крем посипкою та прикрасити за смаком.




Немає коментарів:

Дописати коментар