Помідори помити, розрізати на чотири частини і видалити серцевину. Пропустити через м'ясорубку або соковичавницю.
Злити сік у велику каструлю 5-10 літрів, додати 4-8 четвертинок солодкого перцю, 5-10 горошин духмяного перцю, 3-6 лаврових листочка і 1-2 столових ложок кам'яної солі, відповідно.
Дати томатному соку закипіти, при цьому необхідно збирати пінку. Коли сік почне добре кипіти дати йому прокіпіти 5 хвилин, розлити по банкам і закатати.
Перевернути банки до гори низом, укутати та залишити до повного охолодження.
Через вміст великої кількості кислоти в помідорах законсервований сік зберігається дуже довго, два роки і більше, два роки це точно.
Такий сік не відрізнити від свіжого томатного соку, тому він добре смакує сам по собі, як напій, так і при приготуванні страв з томатами, борщ і таке інше.
Через вміст великої кількості кислоти в помідорах законсервований сік зберігається дуже довго, два роки і більше, два роки це точно.
Такий сік не відрізнити від свіжого томатного соку, тому він добре смакує сам по собі, як напій, так і при приготуванні страв з томатами, борщ і таке інше.
Немає коментарів:
Дописати коментар