субота, 18 червня 2016 р.

Маково-лимонний пиріг з сирним кремом


Кисло-солодка насолода, скоріше, мабуть, кисла насолода.

Кількість інгредієнтів на форму діаметром 21 см.


Бісквіт:
Яйця - 4 шт
Цукор - 120 гр
Борошно - 120 гр

Маковий бісквіт:
Цукор - 40 гр
Мак - 40 гр
Яйце - 1 шт
Жовток - 1 шт
Білок - 2 шт
Масло вершкове - 10 гр
Борошно - 10 гр

Крем:
Яйце -1 шт
Жовток - 1 шт
Лимонний сік - 140 гр
Цедра одного лимона
Цукор - 100 гр
Крохмаль - 1 чайна ложка з гіркою
Сир - 200 гр

Сироп:
Лимон - 1/2 шт
Цукор - 50 гр
Вода - 120 гр

Приготування:

Бісквіт:
Випекти звичайний бісквіт, дати настоятися протягом доби.

Маковий бісквіт:
2. Мак розтерти з 10 гр цукру у кавомолці.

3. Змішати яйце, жовток, мак і борошно, масло спочатку розтопити а вже потім (гарячим!) додати до тіста.

4.  Збити білки з 30 гр цукру, що залишились у міцну піну.

5. Білки змішати з тістом і випікати у змазаній маслом формі при 180 гр 20 хвилин.

6. Залишити настоюватися бісквіт на добу.

Сироп:
Нарізати лимон кружальцями і скласти в миску. Воду з цукром закип'ятити і залити лимони, накрити кришкою і залишити до збірки пирога.

Крем:
1. Змішати яйця з цукром, додати лимонний сік і цедру, залишити на годину, або більше, час від часу помішуючи, щоб розчинився цукор.

2. Процідити суміш у сотейник, додати крохмаль і ретельно перемішати.

3. На невеликому вогні довести суміш до кипіння і проварити хвилину, щоб суміш добре загусла.

4. Крем накрити плівкою і остудити (я використовувала трохи теплим).

5. Відкласти 2 столових ложок крему для глазурування. Сир протерти через сито і збити з лимонним кремом. Сир і лимонний крем можна одразу збити в блендері до  однорідної маси.

Збірка:
1. Зрізати верхівку у звичайного бісквіту і відкласти, сам бісквіт розрізати на 2 частини.

2. Кожну частину бісквіту попитати сиропом.

3. Половину лимонно-сирного крему викласти на першу частину бісквіту, покласти зверху маковий бісквіт, на маковий бісквіт викласти залишився крем і накрити другою частиною бісквіту, догори зрізаної верхівки.

4. Обмазати готовий торт двома столовими ложками лимонного крему і ту частину, з якої ми зрізали верхівку бісквіту.

5. Верхівку бісквіту порвати на шматочки, скласти в блендер і змолоти у бісквітні крихти. Посипати весь верх пирога бісквітними крихтами.

Немає коментарів:

Дописати коментар