Бісквіт:
Яйця - 4 шт
Цукор - 120 гр
Борошно - 120 гр
Маковий бісквіт:
Цукор - 40 гр
Мак - 40 гр
Яйце - 1 шт
Жовток - 1 шт
Білок - 2 шт
Масло вершкове - 10 гр
Борошно - 10 гр
Крем:
Яйце -1 шт
Жовток - 1 шт
Лимонний сік - 140 гр
Цедра одного лимона
Цукор - 100 гр
Крохмаль - 1 чайна ложка з гіркою
Сир - 200 гр
Сироп:
Лимон - 1/2 шт
Цукор - 50 гр
Вода - 120 гр
Приготування:
Бісквіт:
Випекти звичайний бісквіт, дати настоятися протягом доби.
Маковий бісквіт:
2. Мак розтерти з 10 гр цукру у кавомолці.
3. Змішати яйце, жовток, мак і борошно, масло спочатку розтопити а вже потім (гарячим!) додати до тіста.
4. Збити білки з 30 гр цукру, що залишились у міцну піну.
5. Білки змішати з тістом і випікати у змазаній маслом формі при 180 гр 20 хвилин.
6. Залишити настоюватися бісквіт на добу.
Сироп:
Нарізати лимон кружальцями і скласти в миску. Воду з цукром закип'ятити і залити лимони, накрити кришкою і залишити до збірки пирога.
Крем:
1. Змішати яйця з цукром, додати лимонний сік і цедру, залишити на годину, або більше, час від часу помішуючи, щоб розчинився цукор.
2. Процідити суміш у сотейник, додати крохмаль і ретельно перемішати.
3. На невеликому вогні довести суміш до кипіння і проварити хвилину, щоб суміш добре загусла.
4. Крем накрити плівкою і остудити (я використовувала трохи теплим).
5. Відкласти 2 столових ложок крему для глазурування. Сир протерти через сито і збити з лимонним кремом. Сир і лимонний крем можна одразу збити в блендері до однорідної маси.
Збірка:
1. Зрізати верхівку у звичайного бісквіту і відкласти, сам бісквіт розрізати на 2 частини.
2. Кожну частину бісквіту попитати сиропом.
3. Половину лимонно-сирного крему викласти на першу частину бісквіту, покласти зверху маковий бісквіт, на маковий бісквіт викласти залишився крем і накрити другою частиною бісквіту, догори зрізаної верхівки.
4. Обмазати готовий торт двома столовими ложками лимонного крему і ту частину, з якої ми зрізали верхівку бісквіту.
5. Верхівку бісквіту порвати на шматочки, скласти в блендер і змолоти у бісквітні крихти. Посипати весь верх пирога бісквітними крихтами.
Немає коментарів:
Дописати коментар