субота, 18 червня 2016 р.

Бісквіт


Для звичайного бісквіту співвідношення таке: на одне яйце беремо 30 гр цукру і 30 гр борошна.

Білки відділити від жовтків (не можна щоб жовток потрапив до білка), до білків додати щіпку солі. Відміряти цукор і борошно. 2/3 всього цукру додати до жовтків, а 1/3 відставити.

Збити білки з сіллю до піни, поступово додавати цукор і збивати білки до м'яких пік. Потім збити жовтки з цукром до майже білого кольору у пишну масу, яка повинна збільшитись вдвічі.

Змішати білкову і жовткову маси, просіяти на них муку і акуратно вимішати тісто вісімкою, знизу-вгору і повертаючи миску.

Випікати при температурі 200 гр. 40-60 хвилин, в залежності від розміру бісквіта. Якщо почне пригорати верхівка бісквіту то треба накрити його фольгою.

Всі без виключення бісквіти настоюють не менше 12 годин, а краще добу.

На фото яблучний пиріг діаметром 21 см з чотирьох яєць.

Немає коментарів:

Дописати коментар