четвер, 21 грудня 2017 р.

Тістечка безе (Швейцарська меренга)





"- Кабы любовь-то была равная с обеих сторон, так слез-то бы не было. Бывает это когда-нибудь? - Изредка случается. Только уж это какое-то кондитерское пирожное выходит, какое-то безе."  А.Н. Островский.


Інгредієнти:
Яєчний білок - 1 частина
Цукор  - 2 частини

Приготування:
Яйця та цукор змішати (не збивати), нагріти суміш на пару до 53-55 гр.

Зняти миску із сумішшю з пару і збити на максимальній швидкості достану "пташиного дзьобу", коли суміш піддатлива, трохи опускається з вінчика, але не падає (до міцних піків не збивати).

Відсадити потрібною насадкою меренгу і випікати при 90 гр. дві години.

Дати охолонути і скласти в герметичну ємність, щоб не відсиріли.

Немає коментарів:

Дописати коментар