четвер, 21 грудня 2017 р.

Імбирні пряники





Інгредієнти:
Мед - 145 гр
Цукор - 140 гр
Вершкове масло - 145 гр

Борошно пшеничне - 400 гр
Сіль - 1/3 ч. ложки
Сода - 1 ч. ложка
Кориця - 1/2 ч. ложка
Молотий імбир - 1/2 ч. ложка
Гвоздика, мускатний горіх, аніс, кардамон, духмяний перець - 1/2 ч. ложка

Молоко - 60 гр

Глазур: 1 яєчний білок, 200 гр цукрової пудри, 2 ст ложки лимонного соку.

Приготування:

Змішати муку з содою до однорідної маси.

Мед, цукор, спеціій, сіль та вершкове масло нагріти на невеликому вогні, доки цукор повністю не розчиниться.

Зняти з вогню, дати бульбашкам заспокоїтися і відразу вилити у суху суміш. Добре вимісити лопаткою тісто, додати холодного молока і знов вимісити.

Тісто буде дуже рідким і липким. Завернути його в харчову плівку і залишити у холодильнику на 12-24 години.

Розкачати тісто завтовшки 5 мм і вирізати фігурки.

Випікати при температурі 180 гр. 10-15 хвилин. Дати пряникам повністю охолонути.

Глазур: Яйце з щіпкою солі збити в міцну піну, додати 80 гр цукрової пудри і збити знову, потім додати ще 50 гр пудри і ще раз збити. Щоб глазур сохла потрібно додати 2 ст. ложок лимонного соку і збити з глазурью ще декілька секунд.

Немає коментарів:

Дописати коментар