Інгредієнти:
Борошно - 950 гр
Жовтки - 9 шт + 1 яйце
Дріжджі пресовані - 100 гр
Молоко - 370 мл
Цукор - 250 гр
Вершкове масло - 225 гр
Ванільний цукор - 2 пакетика
Сіль - 3/4 ч. ложка
Свіжа цедра - з 1 апельсину
Мускатний горіх (натертий на тірці) -1 ч. ложка
Насіння кардамону (потовчене) - 1 ч. ложка
Родзинки чорні - 100 гр
Родзинки білі- 100 гр
Різнокольорові цукати дрібні кубиками - 150 гр
Приготування:
Закваска №1:
100 гр дріжджів покришити, залити 185 мл теплого молока, розвести, додати 100 гр борошна і добре змішати та залишити на 10 хвилин.
100 гр борошна залити 185 мл киплячого молока, добре змішати.
Змішати обидві суміші і залишити підходити в теплому місці 40-45 хвилин.
Закваска № 2:
Збити 9 жовтків і одне яйце з 250 гр цукру, сіллю, ванільним цукром, мускатнім горіхом та кардамоном, розділити масу на дві частини, першу поставити до холодильника в закритому посуді.
Другу вмішати в закваску №1, яка повинна підійти. Не припиняючи змішувати жовткову массу з закваскою № 1 поступову вмісити 250 гр борошна.
Вкласти отримане тісто на дно посуда, накрити рушником, щоб не обвітрювалося і дати підійти одну годину.
Тісто № 3:
Через годину в закваску № 2 вмішати другу порцію жовткової маси з холодильника та залишок муки 500 гр.
Розтопити 200 гр вершкового масла (50 гр залишити на змащення форм) додавая по 2 ст. ложки розтопленого масла поступово вмісити його в тісто.
Залишити підходити на 1 годину в теплому місці.
Тісто № 4:
Підготувати форми, змастити їх маслом і притрусити мукою.
Вмісити до тіста цукати, розділити на порції, викласти у форму сформоване у шар тісто, воно повинне займати 1/3 форми (не менше). залишити підніматися тісто у формах доки воно не збільшиться в об'ємі в 2-3 рази.
Випікати при температурі 200 гр. близько години, готовність перевіряти лучинкою, якщо верх почне пригорати то накрити паски фольгою.
Дати паскам охолонути, покрити цукровою глазур'ю та прикрасити.
Немає коментарів:
Дописати коментар