пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Паски від Мілени





Інгредієнти:  

Борошно - 1 кг
Молоко - 2 стакани (об'ем стакану 200 мл)
Жовтки - 6 штук (125 гр)
Білки - 3 штуки (105 гр)
Вершкове масло - 350 гр
Цукор - 325 гр
Дріжджі пресовані- 100 гр
Цедра одного апельсину
Родзинки білі -100 гр
Родзинки чорні - 100 гр
Цукати (суміш) - 150 гр
Сіль - 3/4 ч. ложки
Ванілін - 2 пакетика по 2 г
Мускатний горіх (тертий на терці) - 1 ч. ложка
Насіння кардамону (товчене) - 1 ч. ложка

Опара:
У всьому молоці, десь 32 градуса за температурою, але не вище, розвести дріжджі, додати  та   половину муки (500 гр). Добре змішати і залишити у теплому місці до підйому не менше ніж у два рази.

Заливка:
Цукор, масло та жовтки добре збити, додати сіль, ванілін, мускатний горіх, кардамон та цедру апельсину.

Білки:

Білки збити до густої піни з щіпкою солі.

Доки опара підходить підготувати форми - змазати їх невеликою кількістю вершкового масла та злегка припорошить борошном.

Приготування тіста:

В опару, що добре підійшла, додати заливку і добре змішати. Тоді додати збиті білки і муку, що залишилася (500) гр. Вимісити тісто, мішати довго, поки тісто не почне свистіть та пищати (це прикмета готового тіста). Наприкінці замісу тісто повинно стати гладеньким і блискучим, воно не стане крутим, але буде добре відставати від стінок посуду і рук (без міксера замішувача тіста в мене так ніколи не виходило, тому вимішувала десь хвилин 15).

Головний підйом тіста:

Накрити тісто плівкою, або вологим рушником і залишити підходити у теплому місці не менш ніж у два рази. Коли тісто збільшиться до необхідного об'єму додати родзинки та цукати і знов вимішати.

Розстойка  тіста:
Тістом форми наповнити до половини (лише один раз я наповнювала на 1/3, тісто дуже швидко підходило і паски вийшли високими та з красивою шапочкою, але всі останні рази вони не доходили до верха, а шапочка залишалась пласкою, тому кладемо половину). Даємо тісту піднятися до верху форми.

Випікання:
Випікаємо 1 годину при температурі 190 градусів, через 15 хвилин, коли верх добре зарум'яниться, накриваємо фольгою, щоб не горів верх (така в мене духовка) і залишаємо допікатися ще 45 хвилин.

Дістаємо випечені паски з духовки і форм одразу!!! і ставимо їх на решітку, щоб дати добре вичахнути. А потім наносимо глазур  і прикрашаємо.







Немає коментарів:

Дописати коментар