пʼятниця, 5 січня 2018 р.

Дзеркальна глазур

Інгредієнти:

Сгущено молоко - 70 гр
Білий або чорний шоколад (не більше 55 % какао) - 100 гр
Желатин - 10 гр (2 ч.ложки), (10 гр + 60 мл води)
Фарбники - діоксид титану 1/3 ч. ложки і інший для потрібного кольору
Цукор - 100 гр
Глюкоза або інвертий сироп - 100 гр
Вода - 50 гр

Приготування:

В високий посуд вилити сгущено молоко, подрібнений шоколад і заздалегідь замочений у 60 мл воді желатин.

У сотейник висипати цукор, додати воду та інвертиний сироп. Довести до температури 103 гр.

Цукровим сиропом залити шоколад зі згущеним молоком та желатином.

Дати масі трохи постояти - розійтися і потім побити блендером.

Додати діоксид титану, щоб прибрати прозорість з глазурі і  інший фарбник за необхідністю і ще раз пробити блендером.

Дати охолонути до 32-35 гр. і тільки потім заливати заморожений торт.

Глазурі вистачає на торт діаметром 18 - 22 см.

Немає коментарів:

Дописати коментар