Інгредієнти:
Вода - 200 гр
Лимонна кислота - 2/3 ч. ложки без верху
Сода - 1/3 ч. ложки харчової соди
Приготування:
Довести цукор і воду до кіпіння, як тільки сироп закипів додати лимонну кислоту, перемішати і довести сироп до температури 109 - 110 гр.
Дати охолонути сиропу 10 хвилин, потім додати в харчову соду десертну ложку води і додати її до цукрового сиропу.
Дочекатися доки пройде реакція нейтралізації кислоти і піна осяде протягом 10-15 хвилин. Якщо піна дуже довго не осідає, то реакція нейтралізації не заверщилася, для завершення реакції потрібно додати ще столову ложку води, перемішати і знов довести до температури 109-110 гр.
Готовий охолоджений прозорий сироп злити в чистий скляний посуд.
З даної кількості інгредієнтів виходити приблизно 600 гр інверного стропу. У холодильнику сироп зберігається 3 місяці.
Немає коментарів:
Дописати коментар