пʼятницю, 5 січня 2018 р.

Цукрова глазур

На 1 гр желатину 10 гр води та 30 гр цукрової пудри.

Необхідну кількість желатину залити водою, дати розійтися десь 15 хвилин, трохи нагріти, доки всі кристали желатину не розчиняться.
В теплий желатин всипати необхідну кількість цукрової пудри. Десь на 50 гр води, в якому замочували желатин, додати по 1 чайній ложці лимонного соку, амарето, або іншого запашного алкоголю та натурального екстракту ванілі. Збити міксером до густої блискучої маси.
Швиденько використати, бо глазур швидко застигає. Якщо глазур застигла, а її не встигли використати, то можна глазур розтопити на паровій бані. Також глазур можна накрити плівкою в контакт і поставити до холодильника, а потім розтопити на паровій бані і використовувати.
Застигла глазур, біла, блискуча, пухка, навпомацки не липка, м'яка, як зефір, при розрізанні не тріскається та не кришиться.

Для шістьох 300-х грамових пасок необхідно приблизно приготувати глазурі з 300 гр пудри, це з добрим запасом.

Немає коментарів:

Дописати коментар