Маринад (на 2 трилітрові банки):
Вода - 3 літри
Сіль - 2 столових ложок з гіркою
Цукор - 4 столових ложок
Оцет - 2 гранованих стопки (100 мл об'єм)
Консервування:
Перевернути банки до гори низом, укутати та залишити до повного охолодження.
Сіль - 2 столових ложок з гіркою
Цукор - 4 столових ложок
Оцет - 2 гранованих стопки (100 мл об'єм)
Консервування:
Акуратно вкласти помідори в дволітрову банку. Збоку банки вкласти 2 четвертинки моркви, 2 четвертинки солодкого перцю, 2 гілочки петрушки і 5 горошин духмяного перцю.
Закип'ятити чисту воду, залити окропом банки з помідорами, прикрити кришками та дати охолонути.
Злити воду з помідор до каструлі і на основі цієї води зробити маринад згідно рецепту. Якщо трохи не вистачає води до потрібної пропорції, то потрібно додати звичайної чистої води. Спочатку додати сіль і цукор, кип'ятити доки сіль і цукор не розчиняться, потім вимкнути вогонь, додати оцет і розмішати.
Одразу цим маринадом залити банки з помідорами і закатати.
Немає коментарів:
Дописати коментар